De actie Amsterdammer helpt Amsterdammer (AHA) is een samenwerkingsverband van de stichting Amsterdammer helpt Amsterdammer en Het Parool en is in april 2013 van start gegaan.

Het doel is aandacht geven aan armoede onder inwoners van de stad en solidariteit tussen stadsgenoten bevorderen.

Amsterdammers krijgen de kans een wens te vervullen van een stadsgenoot met een minimuminkomen – een grote wens die anders onbereikbaar blijft. Het gaat om zeer uiteenlopende dingen. Zo zijn bijvoorbeeld al een bed, een operatie van een hond en een voor de vrager erg belangrijk feest betaald.

Elke zaterdag heeft de AHA-rubriek een hele pagina in Het Parool. Hierin doet een Amsterdammer die in armoede leeft, een oproep aan een stadsgenoot om zijn of haar materiële wens te vervullen. Potentiële gevers kunnen zich via deze rubriek meteen melden.

De uiteindelijke gever staat de week daarop in de krant, met de reden waarom hij of zij juist deze wens wilde vervullen. Zowel de vrager als de gever wordt afgebeeld met een foto.

Verder is op deze pagina ruimte voor algemene informatie over armoede in de stad.
De stichting is tussenpersoon. Het gedoneerde bedrag wordt niet aan de vrager uitgekeerd – de rekening van het vervullen van de wens wordt betaald.

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen via
aha@parool.nl

Big_shadow
Initiatief